KITEBOARDING

Curs kiteboarding

curs introductiv

Curs introductiv

Vei invata primele notiuni despre acest sport, conditiile favorabile de a-l practica, fizica zmeului, directiile vantului, evaluarea pericolelor pe uscat si apa, reguli de siguranta. De asemenea, vei invata din ce este compus un echipament de kite, cum sa il setezi si cum sa il manevrezi in mod corect.

Cursul se va desfasura pe uscat, individual sau in grup.

tehnici esentiale

Prima zi de kitesurfing

Adresata tuturor celor care vor sa devina parte din lumea extraordinara a acestui sport.

Te vom invata ce reprezinta fereastra de vant (wind window), cum sa controlezi un zmeu in aceasta fereastra si cum se creeaza portanta.

Deprinderea abilitatii de controlare a zmeului depinde de iscusinta fiecarei persoane in parte, dar reprezinta un factor esential pentru practicarea acestui sport in conditii de maxima siguranta.

lectia 2

Tehnici esentiale

Dupa deprinderea indemanarii de a controla zmeul in fereastra de vant, vei invata alte elemente esentiale practicarii kitesurfing-ului, cum ar fi : relansarea zmeului din apa, tehnica de body-drag, lansarea si aterizarea zmeului on-land (pe uscat), tehnici de relansare a zmeului din apa, sisteme de siguranta (release).

In cadrul acestui modul, instructorul IKO te va ajuta sa devii din ce in ce mai independent in controlarea zmeului de unul singur.

rescue

Tehnica de self-rescue

Vei invata de la instructorul IKO toti pasii pe care trebuie sa ii faci in situatia in care s-a intamplat ceva neplanificat, cum ar fi: nu mai bate vantul, ti-a cazut zmeul in apa si nu il poti relansa, bate vantul prea tare si nu mai poti controla zmeul, s-a stricat ceva la echipament si nu mai functionează corespunzator, etc.

water start

Water start

Ultimul pas de parcurs pentru a putea practica acest sport este water-start-ul.

In cadrul acestui modul vei avea ocazia sa iti pui in practica toate cunostintele dobandite pana acum, sa pui placa in picioare si sa incepi sa te deplasezi pe apa!

Bineinteles, la inceput, instructorul IKO te va ghida si te va ajuta sa pleci de pe loc, iar cu putin skill, o sa faci primele liniute pe apa!

De ce aici?

Deoarece suntem prima scoala acreditata IKO International Kiteboarding Organization, urmarind standardele internationale pentru a oferi servicii  profesionale complete.

Scoala WEGO beneficiaza de echipamente premium, DUOTONE Kiteboarding si ION, colectiile 2020. Astfel, vei invata cu cele mai bune si noi echipamente de pe piata.

De asemenea, avand deschidere larga la mare, precum si spatiu delimitat de zona de imbaiere a turistilor , WEGO reprezinta locul perfect pentru desfasurarea cursurilor de kitesurfing in conditii de siguranta.

ALTE STILURI SI FACILITATI

curs introductiv

Curs 1-on-1

Putem organiza, la cerere, cursuri individuale cu instructorul IKO, de la incepatori la avansati, fiind o metoda excelenta de a-ti maximiza evolutia in kiteboarding.

De asemenea, acest curs este indicat si persoanelor care nu au parcurs toate tehnicile fundamentale ale acestui sport ori le-au învățat cu mult timp in urma și doresc sa si le reaminteasca.

Te-ai blocat la un trick si vrei sa progresezi? Instructorul IKO te poate invata multe alte trick-uri noi.

hydrofoil blue large 2

Hydrofoiling

Acest curs este destinat persoanelor care practica kitesurfing-ul la nivel intermediar/avansat. Este necesar sa ai un control bun al zmeului (kite control) si sa stii sa urci in vant cu placa twintip (upwind). Nivelul practicantului este stabilit de catre instructorul acreditat IKO.

Cursul de hydrofoil este 1-on-1 cu instructorul IKO, care te va invata ce trebuie sa faci ca sa te deplasezi cu hydrofoilul pe apa atunci cand vantul puternic intarzie sa apara.

Vei invata tehnicile de body drag și water-start cu hydrofoilul. De asemenea, ti se vor da sfaturi cu privire la cum trebuie sa te folosesti de zmeu atunci cand cazi, in asa fel incat sa te indepartezi de hydrofoil si eviti accidentarile. Vei invata cum sa-ti distribui greutatea pe placa incat sa incepi sa te deplasezi pe apa, acest lucru fiind diferit fata de alte stiluri. Apoi, dupa ce ai deprins tehnica, vei invata mersul upwind/ downwind (este mai dificil decat la placa twintip). In momentul in care te deplasezi cu usurinta in ambele directii, atat upwind cat si downwind, se poate discuta despre intoarceri sau alte tehnici mai avansate pe care instructorul ti le poate arata.

Avantajul acestui stil este ca te poti deplasa pe apa si atunci cand vantul bate foarte slab, intrucat hydrofoilul necesita putina energie pentru a se misca din loc.

surfina blue large 2

Surfina (surfboard)

Surfina este o placa fara legaturi, asemanatoare unei placi de surf, destinata wave-riding-ului (practicarea kitesurfing-ului pe valuri) si nu numai.

Este necesar sa ai un control bun al zmeului (kite control) si sa stii sa urci in vant cu placa twintip (upwind). Nivelul practicantului este stabilit de catre instructorul acreditat IKO.

Cursul de surfboard e 1-on-1 cu instructorul IKO, care te va invata cum sa manevrezi o placa de surf special conceputa pentru kitesurfing si, de ce nu, sa faci si niste trick-uri!

group

Kite Team-building

WEGO Sports Center Constanta organizeaza cursuri de grup, de tip team-building, populare in business-urile corporate/companii sau diverse cluburi care isi doresc ca angajatii sau membrii sai sa aiba parte de experiente unice si inedite! Modalitatea perfecta de a motiva si fideliza echipa ta!

Pentru oferte personalizate si pretul acestora, va rugam sa ne contactati.

voucher cadou

Vouchere cadou

Voucherele cadou sunt perfecte pentru orice ocazie, fie ca e zi de nastere sau pur si simplu vrei sa faci pe cineva sa se simta special.

Doua ore de curs introductive – discovery in kitesurfing – sunt o modalitate perfecta de a descoperi un nou sport extrem!

Valabilitatea voucherelor este de 1 an de la data achizitionarii. Cursurile vor avea loc in lunile iunie-septembrie, in functie de starea vremii si dupa o programare prealabila.

Pentru a achizitiona un voucher pentru o persoana draga, contacteaza-ne.