Încearcă experiențe noi îndrumat de profesioniști!

Modul 1

Curs introductiv

Vei invata primele notiuni despre acest sport, conditiile favorabile de a-l practica, fizica zmeului, directiile vantului, evaluarea pericolelor pe uscat si apa, reguli de siguranta. De asemenea, vei invata din ce este compus un echipament de kite, cum sa il setezi si cum sa il manevrezi in mod corect. Cursul se va desfasura pe uscat, individual sau in grup.

Prima zi de kitesurfing

Adresata tuturor celor care vor sa devina parte din lumea extraordinara a acestui sport. Te vom invata ce reprezinta fereastra de vant (wind window), cum sa controlezi un zmeu in aceasta fereastra si cum se creeaza portanta. Deprinderea abilitatii de controlare a zmeului depinde de iscusinta fiecarei persoane in parte, dar reprezinta un factor esential pentru practicarea acestui sport in conditii de maxima siguranta.

Modul 2

Modul 3

Tehnici esentiale

Dupa deprinderea indemanarii de a controla zmeul in fereastra de vant, vei invata alte elemente esentiale practicarii kitesurfing-ului, cum ar fi : relansarea zmeului din apa, tehnica de body-drag, lansarea si aterizarea zmeului on-land (pe uscat), tehnici de relansare a zmeului din apa, sisteme de siguranta (release). In cadrul acestui modul, instructorul IKO te va ajuta sa devii din ce in ce mai independent in controlarea zmeului de unul singur.

Tehnica de self-rescue

Vei invata de la instructorul IKO toti pasii pe care trebuie sa ii faci in situatia in care s-a intamplat ceva neplanificat, cum ar fi: nu mai bate vantul, ti-a cazut zmeul in apa si nu il poti relansa, bate vantul prea tare si nu mai poti controla zmeul, s-a stricat ceva la echipament si nu mai functionează corespunzator, etc.

Modul 4

Modul 5

Water start

Ultimul pas de parcurs pentru a putea practica acest sport este water-start-ul. In cadrul acestui modul vei avea ocazia sa iti pui in practica toate cunostintele dobandite pana acum, sa pui placa in picioare si sa incepi sa te deplasezi pe apa! Bineinteles, la inceput, instructorul IKO te va ghida si te va ajuta sa pleci de pe loc, iar cu putin skill, o sa faci primele liniute pe apa!

Întrebări frecvente

1Pot invata singur kite?
Raspunsul este: teoretic da, intrucat exista tutoriale online, insa este extrem de periculos! Kitesurfingul este un sport extrem si daca nu stapanesti anumite informatii/tehnici te poti pune in pericol grav sau poti pune in pericol alte persoane. Nu recomandam invatarea kitesurfingului pe cont propriu sau cu echipamente achizitionate online, fara sfatul unui specialist.
2Cat dureaza cursul de kite?
10-12 ore de practica. Cursul nu se poate termina intr-o zi-doua. Orele sunt impartite pe mai multe zile – in jur de doua ore de curs/zi cu vant.
3Cum se programeaza orele de kite?

Noi consultam prognoza de vant si programam elevii in functie de nivelul lor si a disponibilitatii. Programarile se fac mai din scurt, intrucat la fel ca prognoza meteo, prognoza de vant se poate schimba.

4Cate persoane participa la orele de kite?

Ora de kite este 1-on-1 cu instructorul de kite sau cel mult 2 persoane/instructor.

5Ce intra in pretul unei ore de curs de kite?

Instructaj 1-on-1 sau maxim 2 persoane cu instructorul, echipamente de kite 2022 Duotone (zmeu, bara, ham, placa), acces la toate facilitatile spot-ului (zona de lounge, cabina de schimb, uscator, wi-fi, volei, etc.). Neoprenele nu se asigura pe parcursul orelor de kite din motive de igiena.

6In ce conditii se face kite?
Orele de kite sunt programate in functie de prognoza de vant. De asemenea, conteaza si intensitatea vantului. La inceputul cursului nu este nevoie de vant puternic, insa, pe masura ce ajungi spre final, vom avea nevoie de un vant un pic mai puternic. Instructorul va decide conditiile necesare desfasurarii orelor de curs.
7E greu sa inveti kite?

Nu, dar este nevoie de rabdare (caci depindem de prognoza de vant si este absolut necesar sa deprinzi niste abilitati esentiale) si ambitie (caci vor fi situatii in care nu iti iese din prima si trebuie sa fii perseverent). La kite, cele mai importante lucruri din cadrul cursului sunt: abilitatea de a controla zmeul si informatiile legate de siguranta (safety).

8Kitesurfing sau kiteboarding? Exista diferente?

Nu. Este acelasi sport si se poate practica cu mai multe tipuri de zmeie/placi, insa esenta este aceeasi.

9Cu ce se aseamana kitesurfingul?

Cu schiatul/snowboardingul in powder (zapada proaspata).

10Intru in apa la prima lectie de kite?

Nu. Primele lectii de kite sunt legate de componenta echipamentului, cum se seteaza, conditii de practicare, pericole, pilotare zmeu de antrenament, pilotare zmeu de dimensiuni mici s.a.

11Trebuie sa am program flexibil ca sa fac orele de kite?

Da, cat de cat. Orele se programeaza mai din scurt, cu 1-3 zile in avans. Asadar, nu este suficient daca poti veni la ore doar in weekend, intrucat vantul nu bate doar in weekend. Daca nu ai disponibilitate exista oricand varianta sa faci curs de kite complet intr-una din excursiile organizate de noi.

12Am facut surf sau wake. Ma poate ajuta la cursul de kite?

Da, te poate ajuta cu privire la echilibrul/pozitia pe placa si deplasatul pe apa.

13Cand se considera ca am terminat cursul de kite?

Atunci cand cunosti toate informatiile de siguranta, cand pilotezi zmeul singur si sigur, cand ai ajuns in punctul in care te-ai deplasat pe apa cu ajutorul placii in ambele directii. Pentru progres si urmatoarele etape de practicare se pot achizitiona ore suplimentare.

14Trebuie sa am forta ca sa practic?

Nu. Zmeul se manevreaza usor, delicat. Acest sport se bazeaza pe memorie musculara, nu pe forta. Cu cat exersezi mai mult, cu atat vei deprinde abilitatile necesare practicarii. La kite, tehnica e mai importanta decat forta bruta.

15Trebuie sa stiu sa inot ca sa practic kite?

Nu e musai, insa e indicat sa nu ai frica de mare/valuri/apa adanca. Alaturi de instructor esti in siguranta.

16De la ce varsta pot invata kite?

Nu exista o limitare de varsta, insa trebuie sa ai peste 35kg ca sa poti parcurge cursul.

La copii, cursul de kite dureaza mai mult intrucat exista o alta metodologie de predare in asa fel incat micutul sa invete safe si distractiv.

17Trebuie sa am conditie fizica buna ca sa pot face kite?

Nu, insa kitesurfingul este destul de solicitant din punct de vedere fizic. Vei petrece multe ore in apa. Poti insa sa ajungi la o conditie fizica mult mai buna trecand prin curs si ulterior, practicand kitesurfingul.

18Poate zmeul sa ma ia pe sus?

Nu. Pe parcursul cursului de kite, instructorul va alege dimensiunea zmeului. Acestea variaza si, in functie de intensitatea vantului, se aleg zmeie mai mici sau mai mari. Atata timp cat respecti ceea ce iti indica instructorul de kite, nu exista sanse “sa fii luat pe sus”. Accidentele la kite se intampla din cauza nestiintei, ignorantei sau neatentiei. La finalul cursului de kite din cadrul WEGO vei avea toate abilitatile necesare unui practicant independent si vei cunoaste toate informatiile de siguranta (safety) incat sa nu te pui in pericol pe tine sau pe altii.

19Se poate scufunda zmeul si te poate trage la fund?

In cadrul cursului vei invata ce trebuie sa faci in cazul in care iti cade zmeul in apa si nu il mai poti relansa (ridica din apa). Nu, daca respecti ceea ce ai invatat pe parcursul cursului.

20Te poti da pe orice tip de vant?

In locatii in care nu exista barci de salvare sau ski jet asigurat, se recomanda cu tarie practicarea acestui sport doar cand vantul bate dinspre larg spre uscat. Asta presupune ca orice s-ar intampla, vantul te va aduce spre mal, iar nu spre larg.

21E ok sa iti legi placa de tine cu o sfoara? (board-leash)

Nu recomandam acest lucru intrucat in urma unei cazaturi te poti trezi cu placa in cap sau in alte zone ale corpului si te poti accidenta. In cadrul cursului de kite vei invata cum sa iti recuperezi placa din apa cu usurinta.

22Ce este un certificat IKO?

La finalul cursului in cadrul WEGO Kite Spot vei primi o certificare in care se va mentiona nivelul la care ai ajuns cu instructorul de kite la finalizarea cursului. Aceasta certificare este oferita prin intermediul International Kiteboarding Organization, organizatie care acrediteaza instructorii de kite si scolile de kite din toata lumea. Cu aceasta certificare poti practica si inchiria echipamente in alte locatii din lume. Aceasta certificare da totodata incredere suplimentara cu privire la instructorii de kite cu care vei parcurge cursul de kite. Verifica intotdeauna daca scoala de kite la care alegi sa faci cursul este acreditata IKO!

#
Agent (Online)
×

Suntem aici să răspundem la orice întrebare legată de serviciile noatre!